Putsa fönster – Här är alla tips du behöver

By oktober 28, 2017Fönster

Börjar det bli dags att putsa fönster? Här ger vi dig alla tips du behöver för att få skinande rena fönster igen. Och – ett supertips på hur du gör din fönsterputs utan kemikalier. Bättre resultat, miljövänligt, enkelt och tokbilligt! Tvätta fönster. Hatar du precis som vi att putsa fönster? Men, det är ju ett nödvändigt ont, för vem vill se de där gråa fönstrena när solen ligger på?

Vi hjälper dig att fånga in ljuset med alla knep du behöver när du ska tvätta fönster.

Dessutom bjuder vi på ett supertips på fönsterputsmedel som du gör alldeles själv. Det är inte bara miljövänligt och billigt, det är dessutom enkelt och ger dessutom bättre resultat. Med den här pustmixen slipper du ränder, fläckar och kladd!

Tvätta fönster – så gör du:

  1. Du behöver: Hink eller sprayflaska, vatten, fönsterputs/diskmedel, svamp eller svampduk, fönsterskrapa och tidningspapper.
  2. Spraya eller gnid blandningen över hela fönstret med en svamp eller en svampduk.
  3. Om du använder fönsterskrapa – var noga med att torka ren skrapan efter varje drag, annars kan smutsen stanna kvar och fönstren blir randiga.
  4. Torka efter med tidningspapper. Då försvinner eventuella ränder och tidningspapper är bättre och billigare än hushållspapper.

Så kan du också göra egen fönsterputs:

  1. Blanda 1 matsked diskmedel, 0,5 deciliter vinäger och 2 matskedar majsstärkelse.
  2. Grunda med att tvätta först med kökssvamp och diskmedelsvatten.
  3. Häll mixen i en hink och fyll på med varmt vatten.
  4. Tvätta fönstren och torka sedan torrt med två luddfria trasor. Med den sista torkningen tar du bort stärkelsen och du får bort det sista av den festa smutsen.

Källa: Tidningenland.se, Expressen.se

Lämna ett svar